گفتاردرمانی در ورامین چیست؟

گفتاردرمانی در ورامین چیست؟

گفتاردرمانی در ورامین از طریق تشخیص و درمان اختلالات ارتباطی، در کاهش مشکلات افراد دارای مشکلات زبانی، گفتاری، صدا و بلع نقش مهمی را ایفاء می‌نماید. آسیب‌شناسان گفتار و زبان (گفتاردرمانگران) با درمان کودکان و بزرگسالان دارای مشکلات ارتباطی، به بهبود کیفیت زندگانی و برقراری ارتباط بهتر آنها کمک می‌کنند. به این ترتیب، آنها نیز قادر خواهند بود که از محیط‌های عمومی و اجتماعی استفاده کنند و لذت ببرند.

افراد دارای مشکلات ژنتیکی و مادرزادی (مثل سندروم داون و سندروم ویلیامز که با آزمایش غربالگری که در بیمارستان و آزمایشگاه در ورامین، پاکدشت، قرچک، پیشوا و جوادآباد می‌توان انجام داد، قابل پیشگیری می‌باشند)، افراد دارای صدمات و آسیب‌های مغزی، مبتلایان بیماری‌هایی نظیر پارکینسون، سرطان حنجره یا سرطان زبان، بیماری ای ال اس (ALS) و… از جمله کسانی هستند که می‌توانند به گفتاردرمانی جهت کاهش مشکلات خود مراجعه کنند و انجام اینکار برای آنها توصیه می‌شود.

منظور از گفتاردرمانی چیست؟

گفتاردرمانی یا آسیب‌شناسی گفتار و زبان (Speech–language pathology یا SLP) از رشته‌های توانبخشی است که به ارزیابی، تشخیص و درمان اختلالات ارتباطی، از جمله مشکلات گفتار، زبان، صدا و بلع می‌پردازد. به عبارت دیگر، آسیب‌شناسی گفتار و زبان به افرادی که در صحبت کردن، درک زبان، خواندن، نوشتن یا بلعیدن مشکل دارند، کمک می‌کند.

آسیب‌شناس گفتار و زبان یا متخصص گفتاردرمانی (گفتاردرمانگر یا پاتولوژیست گفتار یا زبان هم می‌گویند) اختلالات گفتار و بلع را درمان می‌کند. این متخصصین با نوزادان، کودکان و بزرگسالان (یعنی با افراد در هر سنی) کار می‌کنند تا مهارت‌های ارتباطی آنها بهبود یابد. افرادی که دچار اختلال رشد، بیماری عصبی یا آسیبی هستند که مانع آنها در برقراری ارتباط موثر یا مصرف ایمن غذا یا نوشیدنی می‌شود، می‌توانند از متخصص گفتاردرمانی کمک بگیرند. متخصصین گفتاردرمانی در ورامین با استفاده از روش‌های درمانی مختلف، به بهبود کیفیت زندگی افرادی که با مشکلات ارتباطی مواجه هستند، کمک می‌کنند.

چه افرادی به گفتاردرمانی در ورامین، پاکدشت، قرچک، پیشوا و جوادآباد نیاز دارند؟

گفتاردرمانگران یا پاتولوژیست‌های گفتار و زبان نقش بسیار مهمی در بهبود کیفیت زندگی افراد با اختلالات ارتباطی دارند. آنها با ارزیابی دقیق و برنامه‌ریزی درمانی مناسب، به این افراد کمک می‌کنند تا به توانایی‌های ارتباطی بهتر دست یابند.

هر کسی که به نوعی در صحبت کردن، درک زبان، خواندن، نوشتن یا بلع مشکل دارد، ممکن است به گفتاردرمانی نیاز داشته باشد. افراد دارای این مشکلات می‌توانند به متخصص گفتاردرمانی مراجعه کنند:

  • افرادی که دارای اختلالات رشدی مانند سندروم داون، اوتیسم، بیش فعالی، اختلالات یادگیری و… هستند.
  • افرادی که آسیب‌های مغزی همچون سکته مغزی، تومور مغزی و ضربه مغزی دارند
  • افراد مبتلاء به پارکینسون، ام اس، ای ال اس (ALS)، سرطان‌های سر و گردن و همچنین کسانی که دچار لکنت زبان، اختلالات تلفظ، مشکلات شنوایی و… هستند.
  • کسانی که مشکلات مادرزادی نظیر نارسایی و شکاف کام و لب دارند.

اگر کودک یا فرزند شما دچار تأخیر در رشد زمان است، در تلفظ کلمات مشکل دارد، دارای مشکلاتی همانند درک زبان، مشکل در خواندن و نوشتن و یا بیش‌فعال است، بهتر است که به یک متخصص گفتاردرمانی مراجعه کند.

تفاوت گفتاردرمانی با کاردرمانی در چیست؟

هم گفتاردرمانی و هم کاردرمانی از رشته‌های مهم توانبخشی‌ می‌باشند. در کاردرمانی (Occupational Therapy) هدف سلامت جسم و ذهن انسان می‌باشد و کاردرمانی می‌تواند به افراد در رسیدن به حداکثر استقلال در انجام فعالیت‌های روزمره زندگی کمک می‌کند.

حال اینکه گفتاردرمانی تمرکز بر روی ارتباطات، گفتار، زبان، صدا و بلع دارد و بهبود توانایی‌های ارتباطی افراد، از جمله درک زبان، خواندن، صحبت کردن، نوشتن و بلعیدن از اهداف آن است.

گفتاردرمانی در ورامین چه فواید و تاثیری دارد؟ (مزیت‌های گفتاردرمانی)

گفتاردرمانی کودکان می‌تواند به یک کودکی که در درک زبان و یا تلفظ کلمات مشکل دارد یا دیرتر از همسالانش صحبت کردن را شروع کرده، کمک کند تا مشکلات گفتاری خود را کاهش دهد.

گفتاردرمانی بزرگسالان هم برای کسانی که به دلیل سکته مغزی، آسیب مغزی، بیماری‌های عصبی مثل (پارکینسون یا ام اس)، یا به دلیل جراحی‌های دهان و صورت دچار مشکل در صحبت کردن شده‌اند، می‌تواند تأثیرگذار باشد و به حل اختلالات ارتباطی کمک نماید. در ادامه برخی از تاثیرات آسیب‌شناسی گفتار و زبان بیان می‌شود.

  • بهبود کیفیت صدا و گفتار

متخصصین گفتار درمانی به شما کمک می‌کنند تا صداهای واضح و روان تولید کنید و در مکالمات شرکت نمایید. آنها باعث می‌شوند که شما بتوانید صداها، کلمات، عبارات و جملات در کنار هم به خوبی بچنید تا گفتارتان به آرامی جریان یابد. به این ترتیب، سایر افراد خواهند توانست که بهتر شما را درک کنند.

بهبود کیفیت صدا و گفتار

  • تقویت مهارت‌های زبانی

گفتاردرمانگران در درک بهتر زبان، افزایش دایره لغات و استفاده صحیح از دستور زبان می‌توانند موثر ظاهر شوند. آنها قادرند به شما در خواندن مطالب و درک بهتر مکالمات دیگران کمک ‌کنند. مجموع این موارد زمینه را جهت بهبود بیان و زبان شما فراهم می‌نماید.

  • بهبود مهارت‌های ارتباطی غیرکلامی

پاتولوژیست‌های گفتار و زبان می‌توانند چگونگی استفاده از زبان بدن، حالات چهره و حرکات را برای برقراری بهتر ارتباط با دیگران به شما آموزش دهند. این امر به شما در برقراری ارتباط‌های موثرتر در محیط‌های اجتماعی یاری‌رسان خواهد بود.

  • درمان اختلالات بلع و قورت دادن

آنها با ارائه تمریناتی که برای بهبود عملکرد و کنترل ماهیچه‌ها و عضلات درگیر در بلع مناسب هستند، به کاهش خطر آسپیراسیون (ورود غذا یا مایعات به ریه‌ها) و مشکلات ناشی از بلع و قورت دادن کمک می‌نمایند.

  • ارائه راهکارهای ارتباطی جایگزین

برای افرادی که از توانایی صحبت کردن محدودی برخوردارند یا فاقد توانایی هستند، گفتاردرمانگران قادرند که از طریق آموزش دادن روش‌های ارتباطی جایگزین مانند استفاده از دستگاه‌های ارتباطی و زبان (مثل تخته‌های ارتباطی) فرصت‌های ارتباطی جدیدی فراهم کنند.

ارائه راهکارهای ارتباطی جایگزین

متخصصین گفتاردرمانی چه اختلالاتی را درمان می‌کند؟

گفتاردرمانگر در حوزه ورامین، پاکدشت، قرچک، پیشوا و جوادآباد می‌تواند طیف گسترده‌ای از اختلالاتی که آسیب‌شناسان گفتار و زبان (SLP) با آن‌ها سروکار دارند را درمان کنند. از جمله این اختلالات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اختلالات مفصلی: مشکلاتی در تولید صحیح صداها به دلیل عدم هماهنگی عضلات گفتاری را شامل می‌شود.
  • اختلالات شناختی- ارتباطی: مشکلاتی که در درک و پردازش اطلاعات که بر ارتباط موثر تأثیر می‌گذارد را دربر می‌گیرد.
  • اختلالات زبانی: شامل مشکلاتی در درک زبان، تولید زبان و استفاده از زبان در موقعیت‌های اجتماعی است.
  • اختلالات واج شناختی: مشکلاتی در ترکیب صداها برای تشکیل کلمات، حتی اگر فرد بتواند صداها را به صورت جداگانه تولید کند، را شامل می‌شود.
  • اختلالات تشدید: مشکلاتی در رزونانس صدا در حفره‌های هوایی (مانند بینی و دهان) است.
  • اختلالات ارتباط اجتماعی: دربرگیرنده مشکلاتی در استفاده از زبان و علائم غیرکلامی در موقعیت‌های اجتماعی است.
  • اختلالات گفتاری: شامل طیف وسیعی از مشکلات گفتاری مانند لکنت زبان، آپراکسی و اختلالات ناشی از آسیب‌های عصبی می‌شود.
  • اختلالات بلع: وجود مشکلاتی در کنترل عضلات درگیر در بلع را شامل می‌شود.
  • اختلالات صدا: مشکلاتی در تولید صدا به دلیل اختلالات تارهای صوتی را دربر می‌گیرد.
  • صوت درمانی تأیید کننده جنسیت: صوت درمانی تراجنسیتی به افراد ترنس برای هماهنگ کردن صدای خود با جنسیت مورد نظر کمک می‌نماید.

نکته: در درمان این اختلالات مداخله زودهنگام اهمیت فراوانی دارد. به این ترتیب، هرچه زودتر به مشکل ارتباطی کودک یا فرد بزرگسال پی ببریم و درمان را آغاز کنیم، احتمال بهبودی و کاهش شدت اختلال بیشتر خواهد بود.

گفتاردرمانی در ورامین چگونه صورت می‌گیرد؟

در ابتدا، گفتاردرمانگر به طور کامل بیمار را ارزیابی می‌کند. سپس با توجه به نتایج ارزیابی‌ها، نوع اختلال و شدت آن مشخص می‌شود. برنامه درمانی و تمرینات درمانی با توجه به سن، نوع اختلال و متناسب با هر بیمار و نیازهای خاص آن طراحی می‌شود.

تمرینات گفتاردرمانی شامل تقویت عضلات گفتاری، بهبود توجه و تمرکز، تمرینات شناختی و بهبود مهارت‌های ارتباطی است. همچنین، انجام تمرینات درمانی تحت نظارت مستقیم گفتاردرمانگر جهت جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی (همچون خفه شدن یا کلام ناقص) بسیار مهم می‌باشد.

نکته: در مواردی از جمله کودکان مبتلاء به اوتیسم یا بیش فعال یا دیگر اختلالات گفتاری، تمرینات گفتاردرمانی می‌تواند در محیط منزل نیز انجام شود.

آنچه از مقاله «گفتاردرمانی در ورامین چیست؟» آموختیم

آسیب‌شناسی گفتار و زبان یا گفتاردرمانی در ورامین بر روی ارتباطات، گفتار، زبان، صدا و بلع تمرکز دارد و بهبود توانایی‌هایی مانند خواندن، صحبت کردن، درک زبان، نوشتن و بلعیدن که در برقراری ارتباط نقش دارند، توجه می‌کند.

گفتاردرمانگران با استفاده از تمرینات تقویت عضلات، تمرینات شناختی، بهبود مهارت‌های ارتباطی و موارد دیگر به کاهش اختلالات زبانی، بلع، صدا، گفتاری و سایر اختلالات کمک می‌کنند و محیط‌های اجتماعی را برای افراد درگیر با این اختلالات و بیماری‌ها بهتر می‌نمایند. به این ترتیب، افرادی که در شهر ورامین، پاکدشت، قرچک، پیشوا و جوادآباد زندگی می‌کنند، می‌توانند با استفاده از مرکز گفتاردرمانی در حوزه ورامین از تأثیرات خوب گفتاردرمانی بهره‌مند شوند.

منابع:

https://my.clevelandclinic.org/health/articles/24602-speech-language-pathologist

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و انجام آزمایش ۱۶۵۰