آزمایش هورمون شناسی

آزمایش هورمونی از جمله مهم‌ترین تست‌هایی است که با هدف بررسی سلامتی جنسی زنان و مردان و قدرت باروری تجویز می‌شود. علت بسیاری از مشکلات ناباروری در زنان به عدم تعادل این هورمون‌ها باز می‌گردد. شرایط انجام این نوع از آزمایشات خون کمی متفاوت‌تر از سایر تست‌های آزمایشگاهی است. مثلا شاید پزشک توصیه کند که آزمایشات در روز سوم سیکل ماهانه زنان انجام شود.

برای درخواست هرگونه مشاوره، انجام آزمایش هورمونی و ثبت درخواست تلفنی نمونه‌گیری (در آزمایشگاه، منزل، محل کار)
با تلفن 1650 برای استان تهران و تلفن 36296001-021 برای دیگر استان‌ها
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی پارس لب تماس بگیرید.

هورمون چیست؟

در غدد درون ریز بدن، مواد شیمیایی ساخته می شود که هورمون نام دارند. هورمون ها منشاء پروتئینی یا استروئیدی دارند. هورمون ها بعد از ساخته شدن به جریان خون می ریزند. سلول هایی که تحت تاثیر هورمون قرار می گیرند، سلول های هدف نام میگیرند، که به مجموعه ای از این سلول ها در کنار هم اندام هدف می گویند.

هورمون ها اختصاصی عمل می کنند و سلول های هدف، مشخص به خود را دارند. با ورود هورمون به جریان خون، به سمت  سلول های هدف خود می روند و با ورود به آن ها، تغییرات مربوطه را انجام می دهند و فعالیت اندام هدف را کنترل می کنند. میزان ترشح هورمون ها به وسیله ی ارتباط دستگاه درون ریز و دستگاه عصبی تنظیم و کنترل می شود.

انواع هورمون چیست؟

آلدوسترون

هورمون آلدوسترون از غدد فوق کلیوی ترشح میشود و به تنظیم تعادل آب و فشار خون و الکترولیت های بدن کمک می کند.

کورتیزول

هورمون کورتیزول از غدد فوق کلیوی ترشح می شود. کورتیزول سبب کنترل عملکردهای کلیدی بدن میشود و به عنوان یک ضد التهاب عمل می کند.

هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک

هورمون استروژن از غده هیپوفیز ترشح میشود و سبب کنترل تولید هورمون های جنسی (استروژن در زنان و تستوسترون در مردان) و تولید تخمک در زنان و اسپرم در مردان می شود.

هورمون رشد

هورمون رشد از غده هیپوفیز ترشح میشود و عملکرد آن تاثیر بر رشد و نمو، تحریک تولید پروتئین و تاثیر بر توزیع چربی می باشد.

نشانه‌های عدم تعادل هورمونی چیست؟

دلایل احتمالی زیادی برای عدم تعادل هورمونی وجود دارد. علائم عدم تعادل هورمونی عبارتند از:

  • ریزش مو
  • تغییرات در خلق و خو
  • افسردگی و استرس
  • ناباروری

در آزمایش هورمونی زنان چه مواردی بررسی می‌شود؟

  • هورمون های LH و FSH
  • هورمون های Prg و 17OH Prg
  • هورمون های PrL و AMH
  • هورمون های Test (F, T)
  • هورمون های DHEA-So4 و AD

آزمایش هورمون ال اچ چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام آزمایش هورمون LH، تکنسین مقداری خون از ورید بازویی شما خواهد گرفت. سپس نمونه از نظر سطح LH تجزیه و تحلیل می‌شود. برای گرفتن خون، تکنسین، بازوی شما را با یک باند الاستیک می‌پیچد تا رگ‌های شما را آسان‌تر ببیند. او پوست شما را ضدعفونی می‌کند و سوزنی را در داخل بازو و وارد رگ می‌کند.

آزمایش استروژن چگونه تفسیر می شود؟

برای زنان، بارداری تأثیر زیادی بر سطح استروژن خواهد داشت. همچنین اینکه در کدام روز از سیکل قاعدگی خود قرار دارند نیز می‌تواند بر نتایج تأثیر بگذارد. سطوح بالا یا پایین یک فرم خاص از استروژن برای تشخیص بیماری کافی نیست. نتایج آزمایش می‌تواند به یافتن علت علائم شما کمک کند. سطوح بالای E1 یا E2 می‌تواند به معنای بلوغ زودرس در دختران یا تومور در تخمدان‌ها در دختران و زنان باشد.

آزمایشات تیروئیدی در ورامین

آزمایش های تیروئید در ورامین مجموعه‌ای از آزمایشات هستند که برای ارزیابی عملکرد و وضعیت تیروئید، یک غدد داخلی در گردن که هورمون‌های مهمی را تولید می‌کند، انجام می‌شوند. آزمایش های تیروئیدی در ورامین شامل اندازه‌گیری میزان هورمون‌های مختلف تیروئید مانند TSH (هورمون محرک تیروئید)، T4 (تیروکسین)، T3 (تری‌ایودتیرونین)، FT4 (تیروکسین آزاد)، و FT3 (تری‌ایودتیرونین آزاد) می‌شوند. آزمایشهای تیروئیدی به پزشک کمک می‌کنند تا وضعیت تیروئید را تشخیص دهند و اختلالاتی چون هیپوتیروئیدی (کم‌فعالیت تیروئید) یا هیپرتیروئیدی (زیادفعالیت تیروئید) را تشخیص بدهند. این آزمایشات تیروئیدی برای مدیریت و درمان بهینه اختلالات تیروئید و ارزیابی تاثیر درمان‌های مرتبط با آن‌ها نیز استفاده می‌شوند.

در چه شرایطی تست هورمون FSH افزایش می‌یابد؟

افزایش FSH همچنین ممکن است نشان‌دهنده کاهش تولید تخمک و رویان باکیفیت برای لقاح باشد. دلیل عمده این مسئله، سن شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *