تست پاپ اسمیر نوعی آزمایش برای خانمهاست که برای تشخیص سرطان دهانه رحم انجام میشود. در این آزمایش، سلولها از دهانه رحم جمعآوری میشود.
همچنین با استفاده از آزمایش پاپ اسمیر می توان تغییرات سلول های دهانه رحم را که ممکن است منجر به سرطان دهانه رحم شود در آینده تشخیص داد.
آزمایش پاپ اسمیر توسط پزشکی یونانی به نام جورجیوس پاپانیکولائو ابداع شد و به یاد او نامگذاری شد.
برای درخواست هرگونه مشاوره، انجام آزمایش پاپ اسمیر در ورامین و ثبت درخواست تلفنی نمونهگیری (در آزمایشگاه، منزل، محل کار)
با تلفن 02136296001
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی پارس لب در ورامین تماس بگیرید.
هدف از انجام آزمایش پاپ اسمیر چیست؟
این تست همانطور که برای شما گفته شد به هدف غربالگری سرطان دهانه رحم مورد استفاده قرار میگیرد. تست پاپ اسمیر معمولا همراه با معاینه لگن برای بیمار انجام میشود. در خانمهای بالای ۳۰ سال ممکن است با آزمایش HPV انجام گیرد.
اهمیت انجام آزمایش پاپ اسمیر چیست؟
تشخیص زودهنگام این سلولهای غیرطبیعی با تست پاپ اسمیر اولین قدم شما در توقف پیشرفت احتمالی سرطان دهانه رحم است. از پاپ اسمیر برای غربالگری سرطان دهانه رحم استفاده میشود. آزمایش پاپ اسمیر معمولاً همراه با معاینه لگن انجام خواهد شد.
چه کسانی باید آزمایش پاپ اسمیر بدهند؟
به طور کلی توصیه می شود این آزمایش را از سن 21 سالگی شروع کنید. تمامی خانم های فعال جنسی بالای 21 سال باید تست پاپ اسمیر را انجام دهند.
خانمهای بالای 65 سال با سابقه تست پاپ اسمیر با نتایج طبیعی ممکن است در آینده بتوانند آزمایش را قطع کنند.
روشهای مختلف انجام آزمایش پاپ اسمیر
آزمایش اسمیر مستقیم
این روش بهعنوان روش سنتی و مرسوم برای انجام پاپ تست و غربالگری سرطان دهانه رحم میباشد. در این روش پزشک بهوسیله برس مخصوص مقداری از سلولهای دهانه رحم و مجاری واژن را جمعآوری کرده و روی لام (اسلایدر) شیشهای پخش میکند و سپس به آزمایشگاه برای بررسیهای میکروسکوپی فرستاده میشود.
آزمایش پاپ تین پرپ
این روش دارای تأییدیه اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) است و بر روش قبلی ارجح میباشد. همچنین دقت و حساسیت بالاتری دارد. در این روش سلولهای موردنظر مانند روش قبل جمعآوری میشود اما بهجای قرارگیری بر روی لام، بهطور کامل به یک محلول نگهدارنده منتقل میشوند و برای بررسی به آزمایشگاه ارسال میشود. در آزمایشگاه از نمونه موردنظر با استفاده از دستگاه مخصوص و اتوماتیک، خون و موکوس و… جداشده و سلولها بهصورت اسمیرهای تک لایه روی لام منتقل میشود. درنتیجه در این روش تمامی نمونه جمعآوریشده برای تشخیص در دسترس میباشد و اثر مداخلهگر خون، سلولهای التهابی حذف خواهد شد. در ضمن چون سلولها بهصورت تک لایه به لام منتقل میشود، احتمال تجمع و همپوشانی سلولهای اپیتلیال که در روش قبل وجود داشت از بین رفته و تکتک سلولها قابلرؤیت میباشد.
در حین انجام آزمایش پاپ اسمیر چه اتفاقی می افتد؟
در طول این عمل، روی میز معاینه به پشت دراز می کشید و پاهای خود را باز کرده و پاهای خود را روی تکیه گاه هایی به نام رکاب قرار می دهید.
پزشک به آرامی وسیله ای به نام اسپکولوم را وارد واژن شما می کند. این دستگاه دیواره های واژن را باز نگه می دارد و دسترسی به دهانه رحم را فراهم می کند.
پزشک شما نمونه کوچکی از سلول ها را از دهانه رحم شما می تراشد.
چند راه وجود دارد که پزشک شما می تواند این نمونه را بگیرد:
- برخی از ابزاری به نام اسپاتول استفاده می کنند.
- برخی نیز از کاردک و برس استفاده می کنند.
- برخی دیگر از دستگاهی به نام سیتوبراش استفاده می کنند که ترکیبی از کاردک و برس است.
اکثر زنان در حین خراش دادن مختصر احساس فشار و سوزش جزئی می کنند.
نمونه سلول های دهانه رحم شما حفظ می شود و به آزمایشگاه فرستاده می شود تا از نظر وجود سلول های غیر طبیعی مورد آزمایش قرار گیرد.
پس از انجام آزمایش، ممکن است ناراحتی خفیفی از خراشیدن یا کمی گرفتگی احساس کنید. همچنین ممکن است بلافاصله پس از آزمایش خونریزی بسیار خفیف واژینال را تجربه کنید. اگر بعد از روز آزمایش، ناراحتی یا خونریزی ادامه داشت، به پزشک خود اطلاع دهید.
آیا آزمایش پاپ اسمیر دردناک است؟
برای نمونه برداری از دهانه رحم معمولا از یک کاردک کوچک استفاده کرده تا نمونه را برای آزمایش جدا کنند. ممکن است هنگام خروج سلول احساس سوزش به دلیل خراس خفیفی را داشته باشید یا حتی ممکن است هیچ احساسی نداشته باشید. گاه حتی امکان مشاهده مقداری لکه خونریزی وجود دارد و یا حتی علائمی مانند: خروج ترشحاتی با بوی بد، تب و لرز، ایجاد درد در ناحیه شکم و… این معاینات گاه میتواند احساس ناخوشایندی را برای فرد ایجاد کند.