آزمایش خون برای تشخیص بیماری ام اس (MS)

آزمایش خون برای تشخیص بیماری ام اس

بیماری ام اس یا اسکلروز چندگانه یک بیماری مزمن است که در آن، سیستم ایمنی به غلاف میلین سلول های عصبی حمله می کند و باعث اختلال در ارتباط بین مغز و عضلات بدن می شود. علائم بیماری MS به نوع، شدت و محل آسیب بستگی دارد. امروزه راه های تشخیص بیماری ام اس بسیارند، از جمله تشخیص بیماری ام اس با MRI، نوار مغز و عضلات. تشخیص ام اس با آزمایش خون در اولین مراحل تشخیص انجام میشود. علائم ام اس در آزمایش خون مستقیما نشان داده نمیشوند، اما تشخیص ام اس از آزمایش خون یکی از روش های پزشکان برای تشخیص و درمان اولیه است.

بیماری و آزمایش خون ام اس

متاسفانه هنوز متخصصین دلیل قطعی درباره اینکه علت به وجود آمدن بیماری ام چیست، ندارند. با این حال، عواملی مانند جنسیت، سن، و عوامل محیطی از جمله عوامل خطر ساز هستند. علاوه بر آنها، ژنتیک یکی از دلایل مهمی است که در ابتلا به آن نقش داشته و انجام آزمایش و مشاوره ژنتیک در چگونگی تشخیص بیماری ام اس و کنترل آن اثرگذار است.

اقدام به تشخیص و درمان بیماری ام اس اگر چه ضروری است، اما باید بدانید که این بیماری درمان قطعی ندارد، بلکه روش های مختلفی برای کنترل علائم و کاهش علائم ام اس وجود دارد که بهتر است برای دریافت آنها به بهترین دکتر تشخیص ام اس مراجعه کنید.

در ادامه این مقاله قصد داریم به مسائل مهمی بپردازیم:

  • ام اس چیست؟
  • علائم بیماری ام اس چیست؟
  • راه درمان بیماری ام اس چیست؟
  • برای تشخیص بیماری ام اس به چه دکتری و پزشکی مراجعه کنیم؟
  • تشخیص بیماری ام اس چگونه است؟
  • آیا آزمایش خون برای تشخیص ام اس واجب است؟

برای درخواست هرگونه مشاوره، انجام آزمایش و ثبت درخواست تلفنی نمونه‌گیری (در آزمایشگاه، منزل، محل کار)
با تلفن 1650 برای استان تهران و تلفن 36296001-021 برای دیگر استان‌ها
با آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک پزشکی پارس لب تماس بگیرید.

 

* با بیماری MS آشنا شوید

بیماری MS یا Multiple Sclerosis از جمله بیماری های پیش رونده است که سیستم عصبی مرکزی را درگیر می‌ کند. سیستم عصبی مرکزی شامل مغز و نخاع است که پیام‌ های عصبی را بین مغز و بقیه بدن انتقال می ‌دهند.

مهم ترین علت به وجود آمدن این بیماری و علائم آن، غلاف میلین یا Myelin Sheath است. به طور طبیعی، غلاف میلین یک لایه چربی است که فیبرهای عصبی را پوشش می دهد و به انتقال سریع و صحیح پیام ‌های عصبی کمک می ‌کند. در ادامه بیش تر با غلاف میلین و نقش آن در MS آشنا میشوید.

علائم بیماری MS بستگی به نوع، شدت و محل آسیب دارد و برخی از آنها شامل مشکلات بینایی، خستگی شدید و اختلالات حرکتی است. یکی از چالش های افراد مبتلا به ام اس، این است که علائم آن توسط دیگران قابل مشاهده نبوده و تنها توسط خود فرد حس میشود.

آزمایش خون برای تشخیص ام اس یکی از اولین تست های تشخیص بیماری است که در آن میزان ویتامین ها و مواد معدنی سنجیده میشود برای تشخیص دقیق تر، بهتر است از این راه تشخیص بیماری ام اس در کنار سایر تست ها استفاده شود، مثل تشخیص ام اس با نوار مغز، معاینه چشم و… .

– انواع مختلف بیماری MS کدامند؟

در اکثر مواقع، افراد مبتلا به MS دو دوره را در طول زندگی خود تجربه میکنند:

  • دوره ای که علائم بیماری عود میکند
  • دوره ای که علائم بیماری فروکش کرده است

زمانی که بیماری عود کرده، ممکن است علائم جدیدی از بیماری پدیدار شود و یا علائم قبلی تکرار شوند و کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهند. این دوره ممکن است از چند روز تا چند هفته طول کشیده و سپس وارد فاز فروکشی شود.

بیش از 50 درصد مبتلایان این بیماری شرایط مشابه بالا را تجربه میکنند، اگرچه میزان آن ممکن است بسته به نوع بیماری متفاوت باشد. اطلاع از انواع این اختلال عصبی – عضلانی در پیدا کردن راه تشخیص قطعی بیماری ام اس موثر است.

·       ام اس عود کننده – فروکش کننده (RRMS)

این نوع MS با دوره‌ های التهابی در سیستم عصبی مرکزی همراه است که علائم قدیمی را تشدید یا علائم جدید را پدیدار میکند.به این دوره ها، دوره عود بیماری میگوییم و پس از گذر از آن،‌ علائم ممکن است کمتر یا ثابت شوند.

بین دو دوره عود، دوره‌ های آرام و بهبودی وجود دارد که ممکن است طولانی باشند و تا چند ماه ادامه داشته باشند.

آمار مربوط به بررسی صدها هزار نمونه جواب آزمایش ام اس مثبت، نشان داده که نوع RRMS رایج‌ ترین نوع این بیماری است و حدود ۹۰ درصد از مبتلایان، به این نوع مبتلا هستند.

مطالعات همچنین نشان میدهند که به مرور زمان، بیماری اکثر آنها به نوع پیشرونده ثانویه تغییر میکند. درمان زود هنگام و تشخیص اولیه ام اس در مراحل ابتدایی میتواند به مبتلایان این بیماری کمک های زیادی کند؛ در این کار از آزمایش خون برای تشخیص ام اس نیز استفاده میشود.

·       ام اس اولیه پیش رونده فعال (PPMS)

در این نوع، بیماری علائم اولیه خاصی از خود نشان نمیدهد، بلکه علائم آن به تدریج و با گذشت زمان، کم کم آشکار می شود. به همین دلیل، تشخیص قطعی بیماری ام اس در مراحل اولیه دشوار است.

دوره های بهبودی و فروکشی در افراد مبتلا به نوع PPMS کمتر دیده میشود. توجه داشته باشید که پیدا کردن درمان بیماری ام اس در زنان و مردان مبتلا به PPMS نیازمند تست تشخیص بیماری ام اس است. آزمایش خون برای تشخیص ام اس یکی از اولین مراحل تشخیص زودهنگام بیماری ام اس می باشد.

·       ام اس ثانویه پیش رونده فعال (SPMS)

این نوع MS با پیشرفت منظم و پایدار علائم شروع می‌ شود و معمولا شامل افرادی است که دوره عود کننده – فروکش کننده یا RRMS را پشت سر گذاشته و حالا به فاز دوم رسیده اند.

البته افراد مبتلا به SPMS ممکن است همچنان دوره ‌های عود را تجربه کنند، اما شدت این دوره ‌ها نسبت به نوع RRMS کمتر است. بیماری بیشتر افرادی مبتلا به RRMS، در طول زمان به SPMS تغییر می‌ کند، اما زمان دقیق و شکل پیشرفت بیماری برای هر فرد متفاوت است.

 SPMS با تخریب سیستم عصبی همراه است که باعث کاهش توان حرکتی، تغییرات روانی، اختلال در تفکر و حافظه همراه میشود. پزشک، بعد از گذراندن مراحل تشخیص بیماری ام اس، درمان بیماری ام اس در مردان و زنان مبتلا به این نوع را مشخص میکند.

·       بیماری ام اس شدید یا بدخیم

نوع شدید اسکلروزیس بدخیم نسبتا کمیاب تر است و افراد کمی به آن دچار میشوند. افراد مبتلا به این بیماری سریعا شروع به تشکیل ضایعات ناشی از MS در مغز و ستون فقرات می کنند و علائم شدید ناتوانی و مرگ را به همراه خواهند داشت. برای درمان بیماری ام اس شدید حتما از بهترین دکتر برای تشخیص ام اس استفاده کنید.

– چه چیزی باعث ابتلا به بیماری MS میشود؟

عوامل مختلفی در ابتلا به این بیماری اثرگذار هستند. اغلب افراد مبتلا به MS هیچ نشانه خطر مشخصی ندارند. با این حال، فاکتورهای ژنتیکی میتوانند در 20 درصد مواقع اثرگذاری بالایی داشته باشند. همچنین عوامل زیر ممکن است خطر ابتلا به ام اس را افزایش دهند:

  • سن: سن بیماری ام اس معمولا بین 20 تا 40 سال است، اگرچه امکان ابتلا به آن در هر سنی وجود دارد.
  • جنسیت: زنان دو تا سه برابر بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به ام اس قرار دارند، اگرچه MS در مردان معمولا علائم شدیدتری دارد.
  • سابقه خانوادگی: داشتن والدین یا برادر و خواهری که ام اس داشته باشند، خطر ابتلا را بین 20 تا 40 درصد افزایش می دهد.
  • عفونت‌ های ویروسی: برخی از عفونت ‌های ویروسی مانند اپشتین بار، به ام اس مرتبط هستند.
  • اقلیم: کشورهای دارای آب و هوای معتدل، مانند کانادا و اروپا، شیوع بیشتری از ام اس دارند. علت آن عدم برخورداری از نور آفتاب به میزان کافی است.
  • ویتامین D: کمبود ویتامین D و عدم دریافت نور خورشید میتواند با خطر ابتلا به ام اس مرتبط باشد.
  • بیماری‌ های خود ایمنی: ابتلا به بیماری‌ های خود ایمنی دیگر نیز، خطر ابتلا به ام اس را افزایش می ‌دهد.
  • سیگار و سوء مصرف مواد مخدر (SUD): مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل تاثیرات جدی در شدید شدن علائم و عوارض بیماری دارند. تحقیقات نشان داده درمان بیماری اس یو دی میتواند به کمتر شدن علائم ام اس کمک کند.

توجه داشته باشید که این موارد، تنها عوامل احتمالی هستند و تأثیر دقیق هر کدام در ابتلا به ام اس هنوز به طور قطعی و کامل مشخص نشده است.

نقش غلاف میلین در ابتلا به MS

یکی از علل مهم ابتلا به بیماری ام اس، آسیب غلاف میلین توسط سیستم ایمنی بدن است. غلاف میلین یک لایه چربی است که بر روی آکسون ‌ها و دندریت‌ های سلول عصبی تشکیل می‌ شود و نقش مهمی در هدایت پیام ‌های عصبی دارد.

اما در این اتفاق نقش بیماری ام اس چیست؟ در واقع گلبول های سفید خون فرد، مبتلا به اشتباه پروتئین‌ های موجود در غلاف میلین را به عنوان عفونت و عوامل خارجی شناسایی کرده و به آنها حمله می ‌کنند. تخریب غلاف میلین باعث کاهش سرعت و اختلال در انتقال سیگنال ‌های عصبی در مغز و نخاع شده و منجر به علائم جسمانی و روانی مختلفی در مبتلایان میشود.

علت تخریب غلاف میلین توسط سیستم ایمنی بدن هنوز به طور کامل مشخص نشده است، اما فاکتورهای ژنتیکی و محیطی مانند عفونت ‌ها ممکن است در آن نقش داشته باشند.

عوارض بیماری ام اس چیست؟

تشخیص ام اس با آزمایش خون و سایر روشهای تشخیص بیماری ام اس، زمانی اهمیت پیدا میکند که فرد مبتلا در جنبه های مختلف خود دچار اختلال و مشکلات شدید می شود. در ادامه چند نمونه از عوارض مهم این بیماری را مشاهده میکنید:

1.      عفونت در مجاری ادرار

عفونت ‌های مجاری ادراری در افراد مبتلا به ام اس بسیار شایع هستند و حداقل ۸۰ درصد آنها را تحت تأثیر قرار می ‌دهند. بعضی از افراد در نگه داشتن ادرار خود مشکل دارند و بی ‌اختیاری را تجربه می ‌کنند، در حالی که دیگران نمی ‌توانند مثانه خود را به طور کامل خالی کنند.

 عدم تخلیه کامل مثانه می ‌تواند خطر ابتلا به عفونت مجاری ادراری (UTI) را افزایش دهد.

2.    عفونت های ریوی یا پنومونی

یکی از چالش های افراد مبتلا به ام اس، دیسفاژی یا اختلال در بلع غذا می باشد. ضعف ماهیچه‌ هایی در بلع نقش دارند، ممکن است باعث ورود غذا و مایعات به مجرای تنفسی شوند. اگر فرد نتواند به اندازه کافی سرفه کند و آنها را دفع کند، غذا و مایعات ممکن است به ریه ‌ها برسد و عواملی مانند درد قفسه سینه، تب، تنگی نفس و سرفه با خلط بدبو را به همراه داشته باشد.

3.   ناتوانی در حرکت و تحرک کافی

مشکلات حرکتی نیز یکی از عوارض و علائم ام اس هستند که شامل عدم حفظ تعادل، ضعف عضلانی، خستگی، سرگیجه، تاری دید و بی‌ حسی می شوند. این مشکلات، خطر زمین خوردن را افزایش می‌ دهند و می ‌توانند منجر به صدمات جدی مانند شکستگی استخوان و ضربه به سر شوند.

4.    زخم بستر

زخم بستر در نواحی از پوست و در اثر اعمال فشار بیش از حد به آن نواحی ایجاد میشود. این زخم ‌ها به خصوص در نواحی نزدیک به استخوان‌ ها مانند پاشنه، نشیمنگاه، تیغه شانه و آرنج شکل می ‌گیرند. استفاده از بالشتک یا تشک ‌های ویژه، انجام فعالیت‌ های بدنی و بررسی روزانه پوست می‌ تواند در پیشگیری و درمان زخم‌ های بستر مؤثر باشد.

5.   بیماری ام اس و ازدواج

تاثیرات بیماری ام اس در ازدواج و زندگی افراد تا حد زیادی بستگی به شدت اختلال و نواحی اثرگذار بیماری دارد. با این حال، افراد بسیار زیادی هستند که به این بیماری مبتلا هستند، اما با رعایت مراقبت ‌های پزشکی و دستورات درمانی، تا حد زیادی این اختلالات را کنترل کرده و در زندگی مشترک خود با مشکلات کمتری مواجه میشوند.

با این حال، نمیتوان از چالش های این بیماری در زندگی مشترک چشم پوشی کرد. برای مثال:

  • در بیماری ام اس، ممکن است مردان بیشتر از زنان دچار کاهش عملکرد و ناتوانی جنسی شوند.
  • به دلیل خستگی و افسردگی که ام اس ایجاد میکند، حفظ روحیه و فراهم کردن محیط شاد و دوری از خستگی نقش مهمی در بهبود زندگی این افراد خواهد داشت و همراهان باید این موضوع را به طور دقیق در نظر بگیرند.

علائم بیماری ام اس شامل چیست؟

 نحوه ی تشخیص بیماری ام اس تا حد زیادی تحت تاثیر شناخت و آگاهی از علائم فرد مبتلا می باشد، چرا که نحوه تشخیص ام اس توسط پزشک ابتلا با بررسی بالینی و پرسش و پاسخ آغاز می شود.

این بیماری می تواند تاثیرات بسیار زیادی روی اعضای مختلف بدن از جمله چشم ها، عضلات، قوای جنسی، مثانه و روده ها داشته باشد.

برخی از اختلالات حرکتی این بیماری شامل:

  • احساس بی حسی، خواب رفتگی و سوزن سوزن شدن در چند اندام
  • احساس شوک الکتریکی در بدن که معمولا با انجام حرکات خاصی حس میشود
  • ایجاد رعشه و ناهماهنگی در اندام های بدن

همچنین MS میتواند روی اعصاب بینایی که پیام های دیداری را به مغز میرسانند نیز اثرگذار باشد:

  • تاری و عدم شفافیت در بینایی
  • دوربینی و مشکل در دیدن اجسام نزدیک
  • درد در حین حرکت چشم ها، کاهش بینایی یا از دست دادن کامل آن

علاوه بر این موارد، تشخیص بیماری از روی زبان نیز امکان پذیر است، چرا که اثرات بیماری در تکلم نیز دیده می شود که علت آن، تحت تاثیر قرار دادن عملکرد مغز است:

  • عدم تکلم روان و پیدایش لکنت زبان
  • مکث های طولانی بین ادای کلمات
  • تغییرات صدا در حجم و زیر و بم آن

برای تشخیص بیماری ام اس چه باید کرد؟

تشخیص ام اس یک فرآیند پیچیده است. پزشک ممکن است بعد از معاینه اولیه، از چندین راه تشخیص بیماری ام اس استفاده نماید تا درک بهتری نسبت به وضعیت بیماری پیدا کند. استفاده از چند تست ام اس به پزشک کمک میکند تا بهتر بفهمد که در هر فرد درمان بیماری ام اس چگونه است.

هدف از این آزمایش ‌ها، اثبات وجود صدمات در نواحی مختلف سیستم عصبی است و کمک میکند تا دلایل متفرقه ایجاد کننده علائم، تائید یا رد شوند.

تشخیص زودهنگام بیماری ام اس بسیار مهم است و در این بخش، به بررسی 6 طریقه تشخیص بیماری ام اس می ‌پردازیم.

1.      تشخیص ام اس با معاینه چشم

تشخیص ام اس با معاینه چشم یکی از روش های نوین و جدید برای تشخیص بیماری ام اس در زنان و مردان است. برای انجام این کار از دستگاهی به نام OCT استفاده می شود تا لایه رتین یا شبکیه در پشت چشم اسکن و معاینه شود.

این لایه به عصب بینایی متصل می شود و در صورت آسیب دیدگی، میتواند نشان دهنده التهاب یا صدمه به عصب بینایی باشد. هزینه آزمایش تشخیص ام اس با استفاده از معاینه چشم کمتر است، اگرچه نمیتوان از آن به عنوان بهترین راه تشخیص ام اس استفاده کرد، بهتر است از چند تست تشخیص بیماری ام اس دیگر نیز استفاده شود.

2.    تشخیص بیماری ام اس با نوار مغز

نوار مغز یکی از راه های مورد اعتماد برای بررسی احتمال ابتلای افراد به این بیماری است. در این روش تشخیص بیماری ام اس، از چندین الکترود روی سر استفاده میشود تا فعالیت های مغز ثبت و ضبط شوند. از این آزمایش برای تشخیص کاهش سرعت هدایت پیام های عصبی در مغز استفاده میشود.

3.   تشخیص ام اس با نوار عصب و عضله

در این تست تشخیص بیماری ام اس، الکترودهای عصبی روی پوست و عضلات قرار می گیرند و مدت زمان و سرعت دریافت پیام چشم، گوش و پوست توسط مغز را بررسی می کنند. این آزمایش می تواند نشان دهد که آیا عضلات و عصب های کنترل کننده آن ها به درستی کار می کنند یا خیر.

این روش شاید بهترین روش تشخیص ام اس باشد چرا که در افراد مبتلا به بیماری، پیام ها با تاخیر و دیرتر به مغز ارسال میشوند. علت آن، آسیب غلاف میلین در سلول های عصبی است که بالاتر توضیح دادیم.

4.    تشخیص ام اس با MRI

نحوه تشخیص بیماری ام اس به این صورت است که از میدان های مغناطیسی قوی و امواج رادیوئی استفاده میشود و عکس های دقیقی از مغز و داخل بدن گرفته میشود. این تصاویر می توانند نشان دهنده صدمات یا تخریب لایه پوشاننده عصب ها یا همان غلاف میلین در مغز و نخاع باشند. یافتن این صدمات می تواند به بررسی علائم تشخیص بیماری ام اس کمک کند.

5.   تشخیص بیماری ام اس با سی تی اسکن

سی تی اسکن (CT-Scan) یک راه تشخیص ام اس دیگر است که از تصویربرداری استفاده میکند. در این روش، از اشعه X برای تهیه تصاویر سه بعدی از داخل بدن استفاده می شود. اما سی تی اسکن چگونه تشخیص بیماری ام اس را انجام میدهد؟ 

پزشکان و متخصصان از تصاویر گرفته شده استفاده میکنند تا ببینند غلاف میلین دچار آسیب یا تخریب شده است یا خیر.

توجه داشته باشید که سی تی اسکن اگرچه می تواند باعث اطمینان بیشتر و کمک به تجویز درمان بهتر شود، اما باید بدانید که بهترین راه تشخیص علائم ام اس نیست چون تصاویری که ارائه میکند، وضوح و دقت کمتری نسبت به تصاویر MRI دارند.

به این ترتیب در بیماری ام اس و تشخیص آن زمانی از سی تی اسکن استفاده میشود که دسترسی به MRI ممکن نبوده و یا امکان استفاده از آن (برای مثال به علت وجود پروتز فلزی) وجود نداشته باشد.

6.    تشخیص ام اس با آزمایش خون

یکی از سوالات رایج مراجعه کنندگان و درخواست کنندگان مشاوره رایگان درباره طرز تشخیص بیماری ام اس، این است که تشخیص ام اس با چیست و آیا تشخیص بیماری ام اس از طریق آزمایش خون امکان پذیر است؟

در این باره باید گفت که علائم ام اس در آزمایش خون بصورت مستقیم قابل مشاهده و بررسی نیستند. در واقع پزشک ممکن است برای بررسی علائم و تشخیص بیماری ام اس این آزمایش را درخواست کند، اما هدف او بررسی مواد معدنی موجود در خون و همچنین ویتامین های مختلف از جمله ویتامین D است که پیش تر به نقش آن اشاره کردیم.

 همچنین احتمال ابتلا به بیماری های خود ایمنی دیگر نظیر لوپوس، انواع عفونت ها و بیماری های مادرزادی نادر که علائم آنها نسبتا شبیه به MS است، با آزمایش خون قابل بررسی خواهد بود.

به این ترتیب، تشخیص بیماری ام اس با آزمایش خون، ممکن است برای مراحل اولیه درمان MS استفاده شود.

هزینه آزمایش تشخیص ام اس

آزمایش های لازم برای تشخیص بیماری ام اس بسیار هستند، بنابراین قیمت آزمایش MS بستگی به این دارد که قصد انجام چه نوع آزمایشی را داشته باشید. همچنین آزمایشگاه مدنظر شما ممکن است در قیمت نهایی اثرگذار باشد. با این حال در موارد معرفی شده، معمولا MRI قیمت بالاتری دارد.

راه های درمان بیماری ام اس چیست؟

همانطور که گفتیم، ام اس درحال حاضر یک بیماری مادام العمر و بدون درمان است، به این معنی که حتی راه قطعی برای درمان بیماری ام اس در آمریکا، اروپا و کشورهای پیشرفته نیز وجود ندارد. اما برخی راهکارها میتواند به کنترل علائم این بیماری و فروکش کردن علائم آن کمک کند.

تا چند سال پیش، تنها راه برای کاهش علائم ام اس استفاده از داروهای مسکن و کاهش اسپاسم مانند باکلوفن، تیزانیدین و فامپیرا استفاده میشد تا مدت و شدت عود بیماری کاهش پیدا کند.

 اما امروزه مراکز درمان بیماری ام اس در خارج از کشور، راه های درمانی دیگر مانند ورزش، یوگا و گفتار درمانی را نیز پیشنهاد میدهند که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.

– درمان بیماری ام اس با گفتار درمانی

از گفتار درمانی زمانی استفاده میشود که فرد دچار مشکل در صحبت کردن و بلع غذا باشد. پزشک معالج، بیمار را برای رفع این مشکلات به گفتار درمانی ارجاع می دهد و با گذشت چند جلسه میتوان شاهد تقویت این موارد بود.

 – درمان بیماری ام اس با ورزش

ورزش یکی از روش‌ های مفید برای کنترل علائم و بهبود کیفیت زندگی بیماران ام اس است. ورزش می‌ تواند به کاهش خستگی، افسردگی، درد، تحلیل عضلات، ضعف تعادل و هماهنگی کمک کند. 

 انواع مختلف ورزش برای بیماران ام اس توصیه می ‌شود، از جمله فعالیت های کششی (استرچینگ)، هوازی (قلب و عروق)، مقاومتی (قدرت عضلات) و تعادل بدنی. این یکی از بهترین روش ها برای درمان بیماری ام اس در کودکان است.

در مبتلایان به ام اس بسیار مهم است که برای انجام ورزش، ابتدا با پزشک خود مشورت کنند تا حرکات تمرینی مطابق آستانه تحمل بدنی آنها تجویز شود. اگر به این بیماری مبتلا هستید، باید آب کافی بنوشید و از گرم شدن بدن جلوگیری کنید. باید با حرکات آهسته شروع کنید و به تدریج سطح دشواری را افزایش دهید.

– درمان بیماری ام اس با یوگا

یوگا نوعی ورزش است که شامل حرکات بدن، تنفس عمیق و تمرکز ذهن است. یوگا می‌ تواند به درمان بسیاری از علائم ام اس کمک کند. چندین مطالعه نشان داده ‌اند که این تمرین می ‌تواند در کاهش خستگی، درد، تحلیل عضلات، ضعف تعادل، استرس و افسردگی موثر باشد. همچنین می تواند به بهبود حافظه، توجه، خلاقیت و خودپذیری کمک کند.

بسته به سطح تحمل خود، می توانید مدت زمان یا شدت حرکات را تغییر دهید. می توانید یوگا را به تنهایی یا با همراهی دیگران انجام دهید. یوگا یک روش آسان و لذت بخش برای درمان ام اس است که همه میتوانند از آن استفاده کنند.

– درمان بیماری ام اس با سلولهای بنیادی در ایران

سلول ‌های بنیادی نوعی سلول هستند که می ‌توانند به هر نوع سلول دیگر در بدن تبدیل شوند. در درمان ام اس، سلول‌ های بنیادی خون فرد گرفته می ‌شوند و پس از تزریق داروهای شیمیایی که سیستم ایمنی را خاموش می‌ کنند، دوباره به بدن وارد می ‌شوند. این کار باعث میشود که سیستم ایمنی جدید و سالم تشکیل شود، سیستمی که به عصب‌ ها حمله نکند.

این روش درمانی در مطالعات مختلف بر روی بیماران ام اس آزمایش شده است. یک مطالعه جدید نشان داده که این روش درمان می ‌تواند برای برخی از بیماران که در مرحله دوم بیماری (پیشرونده ثانویه) قرار دارند، مفید باشد. این بیماران با استفاده از سلول‌ های بنیادی، علائم خود را کنترل کرده و حتی بهبود یافته ‌اند.

این روش درمانی چالش‌ ها و خطرات خود را دارد. به عنوان مثال، تزریق داروهای شیمیایی می تواند منجر به عفونت یا سرطان شود. همچنین، دسترسی به این روش درمان محدود بوده و هزینه آن زیاد است.

با این حال، این روش درمانی یک پنجره امید جدید برای بسیاری از بیماران ام اس است که با علائم شدید بیماری روبرو هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و انجام آزمایش